Go Back

Stuvede ærter og gulerødder

Vil du servere stuvede ærter og gulerødder til dine schnitzler, så får du da også lige opskriften på dem.
Samlet tid 15 min
Ret Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 gulerødder (ca. 300 g)
  • 4 dl mælk
  • 30 g blødt smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 300 g bælgede ærter – friske eller frosne
  • Revet muskatnød
  • Lidt sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
  • Bring gulerødder og mælk i kog, og kog det i 5 minutters tid, til gulerødder er næsten møre – pas på det ikke brænder på i bunden.
  • Mos imens smør og mel sammen med en gaffel til en smørbolle.
  • Kom ærterne i gryden, og bring i kog igen.
  • Tilsæt smørbollen – evt. lidt ad gangen – til sovsen har den rette konsistens.
  • Lad sovsen koge igennem et par minutter, og smag til med muskatnød, sukker, salt og peber.

Noter

Tip: Gider du ikke smørbolle, kan du blande 4 dl mælk med 3 spsk. hvedemel og 30 g smør og koge det sammen til en sovs, som du smager til ligesom før. Men det kræver, at dine gulerødder bliver kogt for sig, eller at sovsen koges så længe, at gulerødderne bliver næsten møre.