Go Back
Skinkeschnitzler

Skinkeschnitzler – opskrift

De schnitzler du får opskriften på her, er panerede og stegt på panden. Det var sådan vi fik dem i mit barndomshjem – kun sådan, ikke på nogen af de andre mange måder.
Samlet tid 15 min
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 skinkeschnitzler
  • 1 æg
  • 2 spsk. mælk
  • 50 g rasp
  • 1 spsk. paprika
  • Smør eller stegemargarine til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Bank schnitzlerne let med håndroden.
  • Pisk æg og mælk sammen med en gaffel i en dyb tallerken eller lignende.
  • Hæld raspen op på en flad tallerken, på et stykke stanniol eller lignende, og bland paprika, salt og peber i.
  • Vend schnitzlerne i æggeblandingen og derefter i raspblandingen.
  • Sæt de panerede skinkeschnitzler til side i 10-15 minutter – så sætter paneringen sig bedre fast og bliver bedre siddende under stegning.
  • Brun smørret/margarinen – rigeligt af det, panering suger godt – i en pande, og brun schnitzlerne i det.
  • Skru lidt ned for varmen, og steg schnitzlerne ca. 2-3 minutter på hver side.

Noter

Tip: Skal du lave mange panerede schnitzler, kan det være en fordel at brune dem af på panden, lægge dem på en bageplade beklædt med bagepapir og stege dem færdige i ovnen. De skal have ca. 5-6 minutter ved 180° C.