Go Back
Bulgurfrikadeller

Bulgurfrikadeller - opskrift

Du kan bruge bulgur i bl.a. farsretter, og det er lige præcis det jeg gør her. Det ligner næsten almindelige frikadeller, og de smager også mindst lige så godt – men de bliver jo lidt sundere af de dejlige hvedekerner som jo ikke indeholder så meget fedt som f.eks. kød gør.
Samlet tid 40 min
Ret Hovedret
Antal 16 stk.

Ingredienser
  

  • 100 g bulgur
  • 400 g hakket kalve- og flæskekød
  • 1 æg
  • 4 spsk. mælk
  • 1 rødløg
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Kog bulguren som det står angivet på emballagen, eller følg anvisningen længere oppe.
  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Riv løget, eller skær det i fine terne.
  • Kom hakket kød, æg, mælk, løg og afdryppet bulgur i en skål og bland det godt sammen. Tilsæt salt og peber.
  • Form farsen til frikadeller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg/bag dem i ovnen i 20 minutter til de er gennemstegte – afhænger selvfølgelig af størrelsen.
  • Servér med kartofler, tomatsalat, bruschetta eller hvad du nu synes. At servere en bulgursalat til vil nok lige være i overkanten.
  • Velbekomme!