Tjekkiet er nok ikke det land de fleste tænker først på, når de tales om skiferie. Men det centraleuropæiske land har faktisk nogle rigtig gode skiområder, og så er priserne markant lavere end i de mest kendte skiland. Du får meget skiløb for pengene i Tjekkiet.

Tjekkiet

Tjekkiet er en republik midt i Europa med grænser til Tyskland, Polen, Slovakiet og Østrig. Der bor tæt på 11 millioner mennesker i landet hvor hovedstaden Prag er den meste kendte turistdestination. Landet er kendt for øl og mad, men det er også muligt at nyde rigtigt godt skiløb i og nyde skiferie Tjekkiet.

Špindlerův Mlýn
Špindlerův Mlýn er den mest kendte at de tjekkiske skidestinationer. Området er i det nordlige Tjekkiet. Byen ligger i 700 meters højde og området i op til ca. 1500 meters højde. Der findes i alt 25 km pister og 16 lifter. Desuden er det rigtig godt til langrend. Generelt er området de senere år blevet opgraderet med nye lifter og sneproduktionssystemer, så det nærmer sig standard i de mere kendte skilande. I Špindlerův Mlýn findes skiudlejning og alt andet, der skal bruges til en vellykket skiferie.

Flere områder

Men de findes andre gode skisportsteder i Tjekkiet. Černá hora – Pec, der som Špindlerův Mlýn, findes i bjergkæden Krkonoše, har mere end 50 km pister i moderne forhold. I Lipno findes blandt andet en helt ny stolelift og en lækker snowcrossbane.

Det store fordel ved at tage på skiferie i Tjekkiet er det lave prisniveau. Man får simpelthen rigtig meget for pengene, og så er der gode muligheder for at kombinere ski med wellness og spa. Der findes nemlig rigtig gode spafaciliteter på rigtig mange skidstinationer. Og så er der masser af muligheder for indkvartering. Dette i forskellige priskategorier. Du kan både bo på luksushotel, men også hytter og bed & breakfast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *