Bulgur er hvedekerner – oftest durumhvede. De er dampede, afskallede, knækkede og tørrede. Bulgur bruges i det mellemøstlige køkken i farsretter, salater og brød. Du kan også servere bulgur som tilbehør i stedet for ris, pasta og kartofler.
Det er hurtigt at tilberede bulgur, og det er også nemt. Enten kan du koge bulguren i 3-4 minutter i vand eller bouillon, og lad det herefter trække i 10-15 minutter, eller du kan overhælde bulguren med kogende vand eller bouillon og lade det trække 20 minutter til ½ time til den er al dente.
Bulgurfrikadeller – opskrift
Du kan bruge bulgur i bl.a. farsretter, og det er lige præcis det jeg gør her. Det ligner næsten almindelige frikadeller, og de smager også mindst lige så godt – men de bliver jo lidt sundere af de dejlige hvedekerner som jo ikke indeholder så meget fedt som f.eks. kød gør.
Samlet tid 40 minutter min
Ret Hovedret
Antal 16 stk.
Ingredienser
- 100 g bulgur
- 400 g hakket kalve- og flæskekød
- 1 æg
- 4 spsk. mælk
- 1 rødløg
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog bulguren som det står angivet på emballagen, eller følg anvisningen længere oppe.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Riv løget, eller skær det i fine terne.
- Kom hakket kød, æg, mælk, løg og afdryppet bulgur i en skål og bland det godt sammen. Tilsæt salt og peber.
- Form farsen til frikadeller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg/bag dem i ovnen i 20 minutter til de er gennemstegte – afhænger selvfølgelig af størrelsen.
- Servér med kartofler, tomatsalat, bruschetta eller hvad du nu synes. At servere en bulgursalat til vil nok lige være i overkanten.
- Velbekomme!
Se også vores alternative andre frikadeller nemlig blomkålsfrikadeller her. Du kan også finde den helt traditionelle opskrift på frikadeller her.